miercuri, 27 februarie 2008

S-au razgandit cei de la Microsoft?

Daca pana acum amenintau cu singura arma pe care ei o cunosc, cea a "patentelor", cei de la Microsoft, vazand ca muschii lor incordati nu sperie pe nimeni, au intors placa, sustin unele surse ( e cel putin stupid sa pretinzi ca cineva "fura" tehnologie de la tine cand de fapt, e evident ca treaba e chiar pe dos! Ca sa poti sa furi ceva de la cineva in acest domeniu trebuie sa ai acces la surse in primul rand nu? Ei, ia sa ne gandim ale caror programatori sunt sursele distribuite gratuit putand fi modificate dupa bunul plac?! ). Dar sa nu divaghez prea mult. Cuprinsi de panica observand ca tot mai multi utilizatori de-ai lor migreaza inspre distrbutii de Linux gandite exact in acest scop, adica cel al unei perioade de tranzitie cat mai comode, cum este deja arhicunoscutul si plinul de succes Ubuntu, se pare ca planuiesc ca din urmatoarea versiune de Windows sa revina la "sentimente mai bune legate de consola" din dorinta de a-si recupera clientii pierduti! Asta presupune mai multe "unelte" ale consolei, mult mai multe decat sunt oferite acum, si mult mai puternice, cum sunt cele oferite de mediile Unix, pe langa care oferta actuala a Windows este nula.
Eu, ca si utilizator de Linux eliberat de porcaria lui Billy, prevad un mare esec din treaba asta, din urmatoarele cauze:
- marea majoritate a "consumatorilor" fideli de Windows sunt prea obisnuiti si total dependenti de metodele specifice acestui sistem de operare de a instala programe de exemplu ( celebrele Next->Next...intelegeti voi ) si nu cred ca s-ar descurca intr-un mediu consola
- convertitii ca mine nu se vor intoarce niciodata la Windows! O data ce inveti sa inoti in marea de informatie si in oceanul de soft-uri gratuite oferite de Linux, pasiunea va fi prea mare ca sa revii la stadiul de "apasator de buton Next"

Niciun comentariu: